Den 29. mai ble vi beæret med besøk av Divaldo Pereira Franco, et av verdens største spiritistiske medier, og et flottforedrag med temaet: “Det kommende livet – en spiritistisk tilnærming til livet etter døden. Møtet, som satte publikumsrekord for GEEAK, fant sted på Litteraturhuset i Oslo.

Vi startet med å vise en dokumentar om «Mansão do Caminho», Divaldos prosjekt som har hjulpet, og fortsetter å hjelpe vanskeligstilte barn og voksne i byen han lever i Brasil. På grunn av hans innsats innen sosialarbeid, eDivaldo blitt nominert til Nobels fredspris for 2018.

mansaodocaminho2

En god del av publikum fikk bare se Divaldo gjennom vår live-sending på Facebook, siden Nedjma sal i Litteraturhuset i Oslo ble fylt opp til randen. 

publikum
Neste dag holdt Divaldo et seminar for spiritistiske ledere i Skandinavia, og blant mange oppløftende leksjoner fortalte han oss at en hærskare av åndelige velgjørere jobbet sammen med oss gjennom hele foredraget dagen før, og selv de som ikke kunne komme inn ble magnetisert av disse velvillige velgjørende åndene, spesielt de som satt utenfor og deltok via Facebook. For ifølge Matteus 20:16: “De siste skal være de første”.

ET UTMERKET FOREDRAG
Ledsaget av grunnleggeren av den spiritistiske gruppen i Ecuador, Juan Danilo Rodríguezsnakket Divaldo om kjærlighetens og barmhjertighetens kraft, og beskrev Jesus som en unik filosof, som står ovenfor alle religioner. “Når vi snakker om Jesus, tenker vi umiddelbart på en religion. Men vi snakker her om filosofen, den bemerkelsesverdige personen som motsto alle vanskelighetene,” sa Divaldo.

Divaldo Franco (venstre) og Juan Danilo Rodríguez (høyre)

Divaldo Franco (til venstre) og Juan Danilo Rodríguez (til høyre)

Han fortalte oss også om døden, og om materiens sammensetning i den verden vi lever i, ifølge åndene. “Åndene kom for å fortelle oss at kroppen ikke er livet, kroppen er kondensert energi rundt den tenkende energien, som er selve sjelen vår. Så vi er ikke kun materie, vi er en tenkende energi som har en astral kropp (perispirit), som parapsykologien kaller for biologisk organisator modell til den materielle kroppen”, fortalte han.

Foredrag var gratis og ble oversatt på norsk.

Foredraget var gratis og ble oversatt på norsk.

I tillegg til noen av sine mange opplevelser som medium, fortalte Divaldo oss også om tro, gleden av å jobbe og gleden over livet. “Det jeg mener er at livet er verdt å leve. Men å leve det godt, fylt av kjærlighet”, sa Franco.

Cristina Latini, GEEAKs  tidligere  koordineringsansvarlig, åpnet med foredraget (til venstre). Dilvado (til høyre) signerte mange av sine bøker som ble solgt under arrangementet.

Cristina Latini, GEEAKs tidligere koordineringsansvarlig, åpnet med foredraget (til venstre). Dilvado Franco (til høyre) signerte mange av sine bøker som ble solgt under arrangementet.

Som en fremtredende formidler av den spiritistiske læren, fremhevet han spiritismenmisjon. “Spiritismen beviser at det er liv etter liv, og det finnes en fantastisk litteratur, fem grunnleggende bøker, filosofi, religion og moral, som fører til en overbevisning om at det eksisterer en Gud.»

Divaldo fikk gave fra barna from MEIMEI gruppe, GEEAKs studiegruppe for barn og familie.

Divaldo fikk gave fra barna from MEIMEI gruppe, GEEAKs studiegruppe for barn og familie.

På slutten av sitt foredrag, ble Divaldo hedret av barn som er medlemmer av MEIMEI, GEEAKs studiegruppe for barn og familie. De ga ham en bok som viser frem det gruppen har jobbet med.

Lígia Maria (til venstre) laget boken som Divaldo fikk som gave.

Lígia Maria (til venstre) var omslagsdesigner av boken som Divaldo fikk som gave.

 

 

*Oversatt fra portugisisk av Carlos Salas, GEEAKs koordineringsansvarlig, og Ica Siewers.